Het fluitsignaal

Een fluitsignaal voor mazouttanks is een goedkope en betrouwbare optie als u uw mazouttank wil uitrusten met een overvulbeveiliging.

 

Het fluitje wordt verticaal op uw mazouttank geplaatst. Wanneer de mazoutleverancier de tank vult, wordt de lucht samengedrukt en begint het fluitje te werken doordat de lucht langs het fluitkanaal passeert en via de ontluchtingsleiding ontsnapt(figuur 1).

 

Van zodra de druk in de mazouttank meer dan 0,15 bar bedraagt, dan gaat het fluitje omhoog en ontsnapt de lucht zowel via het fluitje als de nieuw vrijgekomen weg(figuur 2). Als het mazoutniveau dan nog verder stijgt, dan kan de lucht niet meer langs het fluitje ontsnappen en stopt het(figuur 3). Als het fluiten stopt, weet dus de mazoutleverancier dat het maximum vulpeil is bereikt en stopt hij met vullen.

 

Het maximum peil kun je bepalen aan de hand van de lengte van het fluitje, het type en de vorm van de tank. Doorgaans stopt het fluitsignaal en de vulling van zodra 95% van de mazouttank is gevuld. Er is wel één vereiste: het fluitsignaal moet duidelijk hoorbaar zijn voor de leverancier of chauffeur(figuur 4). Indien niet, dan moet men een elektronische sonde plaatsen.

 

Het is ook belangrijk dat de diameter van de ontluchtingsleiding vanaf de tank tot het uiteinde 5/4″ bedraagt. Voor de plaatsing van een fluitsignaal moet die een zo groot mogelijke doorsnede hebben.

 

Heeft u vragen of wil u een gratis offerte? Aarzel niet en contacteer ons!
  1. Ontluchtsleiding
  2. Begrenssteun
  3. Klep van het fluitje
  4. Aansluiting op tank
  5. Fluitje
  6. Mazout